HOME  //  Fondatori şi istorie

On the evening of May 22, 1844, the Báb declared His Mission in this room
(pictured) in the Persian city of Shiraz

 

Credinţa Bahá'í este cea mai tânără din lume religiile monoteiste independent.Fondată în Iran în 1844, ea are acum mai mult de cinci milioane de practicanţi în236 de ţări şi teritorii. Bahá'íi provin de la aproape fiecare fond naţional, etnic şireligios, ceea ce face Credinţa Bahá'í religie doilea cel mai larg răspândite în-lume.

Bahá'íi vedere religiile majore ale lumii, ca parte a unui proces unic, progresiv princare Dumnezeu descoperă voia Lui pentru omenire. Bahá'u'lláh (1817-1892),Fondator al Credintei Bahá'í, este recunoscut ca fiind cea mai recentă într-o liniede mesageri divini care include Avraam, Moise, Buddha, Zoroastru, Cristos şiMahomed.

Tema centrală a mesajului lui Bahá'u'lláh este că umanitatea este într-o cursă unică şi că a doua zi a venit pentru unificarea omenirii într-o societate globală. În timp cereafirmând principiile etice fundamentale comune tuturor religiilor, Bahá'u'lláh adezvăluit, de asemenea, noi legi şi învăţături pentru a pune bazele unei civilizaţiiglobale. "O nouă viaţă," a declarat Bahá'u'lláh, "este, în această vârstă,amestecând în toate popoarele de pe pământ."

Comunitatea Bahá'í la nivel mondial, format din oameni din aproape fiecare fondrasiale, etnice şi religioase, este de lucru pentru a da o expresie practică viziunealui Bahá'u'lláh a unităţii lumii. Vă invităm să aflaţi mai multe despre Credinţei Bahá'íşi de a beneficia de intuiţii spirituale şi practice găsite în Apocalipsa lui Bahá'u'lláh,mesajul lui Dumnezeu pentru umanitate, în această zi.